Hej, kul att du har hittat hit!


Det är jag som är Fotograf Heidi, en 36-årig finska med fotografering som sitt livspassion. Fotografering är inte bara ett jobb utan även en hobby som får mig att släppa det vardagliga i livet och bara vara i en egen fotobubbla med skapandet.


Ända sen barnsben har jag varit intresserad av fotografering. Pappa hade en kamera som han fota med på semestrar och när familjen var på utflykter. Mamma har jobbat i en fotoaffär i sin ungdom med diverse sysslor när det kommer till fotoprylar och framkallning. Alltid kul att minnas tillbaka till barndomen när vi bläddrar igenom våra tiotals fotoalbum.


När jag var lite älskade jag att leka med Barbie-dockor och vid ett tillfälle så smög jag till skåpet där pappas kamera var och fotade Barbie och Ken när dom hade gift sig. Det var en vanlig analog kamera med filmrulle och pappa undrade när han skulle fota nästa gång att: " Har jag verkligen fotat så mycket redan på den här rullen?". Nej, det hade han ju inte utan det var lilla jag som lekte bröllopsfotograf till Barbie. Det var kanske inte dom bästa bilderna, väldigt oskarpa men dom dög för mig! Mina föräldrar skrattade lite när dom framkallade bilderna när det var oskarpa bilder på Barbie.

Abisko Nationalpark 2022

"Inte bekväm framför kameran?

Det är många som tycker att det är jobbigt när man blir fotad. Dom vet inte hur man ska stå, dom känner sig oerhört nervösa och det kan man då se på slutresultatet på bilden. För mig som fotograf är det väldigt viktigt att den jag fotograferar, blir guidad och inte känner någon press utan snarare blir mer peppad och självsäker och att man inte tänker på att man håller på att bli fotad.

Processen

01. Det lilla extra

Selfies i all ära. Men en porträttbild tagen av en fotograf är ändå nåt att skryta med. Jag hjälper dig att få fram det lilla extra på dina porträttbilder!

📸

02. Bildstil

Jag gillar att laborera med olika bildstilar, allt från mörkt till ljust. Allt beror på din vision och hur du önskar det.

-

03. Bästa vännen

Husdjur är inte bara djur. Dom är även våra bästa vänner. Älskar att fotografera hundar så är du nyfiken, boka in en fotografering av din pälskling!

Friends for ever